Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ - ΚΥΝΟΡΟΔΟ

ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ - ΚΥΝΟΡΟΔΟ

Ένα τριαντάφυλλο φροντίζει για το χαμόγελό μας και ένα κυνόροδο φροντίζει για την υγεία μας. Από αρχαιοτάτων χρόνων το κυνόροδο εμφανίζεται στις βιβλιογραφίες σαν ένα πολύ ευεργετικό βότανο που καταγραφές έχουν επισημάνει ότι βοηθάει σε περισσότερες από 30 ασθένειες. Στον Μεσαίωνα τα κυνόροδα χρησιμοποιήθηκαν για καρδιαγγειακές παθήσεις..
Κατά τη διάρκεια της πανώλης στη Γαλλία ο Νοστράδαμος χορήγούσε  ένα φάρμακο από κυνόροδα. Πολλές ακόμα αναφορές, κάνουν το Κυνόροδο να επιζεί μέσα στους αιώνες και να μας προσφέρει τις θεραπευτικές ιδιότητές του μέχρι σήμερα.

Τα Κυνόροδα είναι οι κόκκινοι - πορτοκαλί καρποί που βγαίνουν μόλις πέσουν τα ροδοπέταλα από μια Άγρια Τριανταφυλλιά. Οι καρποί είναι γνωστοί για την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.  Για να το κατανοήσουμε καλύτερα θα αναφέρουμε ότι 100 γραμμάρια κυνόροδού περιέχει 430mg βιταμίνης C ενώ 130 γραμμάρια χυμός από φρέσκα πορτοκάλια περιέχει 96mg βιταμίνης C.
Πέρα από τη βιταμίνη C τα κυνόροδα είναι επίσης άριστη πηγή βιταμινών Α, Κ, Ε, Β, και D. Περιέχει επίσης βιοφλαβονοειδή. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες και η ριβοφλαβίνη που περιέχει βοηθάει στην καλή κατάσταση των ματιών, των μαλλιών, του δέρματος. Θεωρείται πλούσια πηγή επίσης ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου και μαγγανίου.

Όλα αυτά το καθιστούν ανάμεσα στις πρώτες θέσεις των πιο ευεργετικών βοτάνων. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη και τονώνει τον οργανισμό. Ότι καλύτερο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την άμυνα του οργανισμού μας. Βοηθά επίσης στην καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Κατά της διάρροιας, βοηθάει το αναπνευστικό, στο άσθμα, στις βρογχίτιδες και ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα και μειώνει τη χοληστερίνη. Επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι λόγω του ότι περιέχει λυκοπένιο είναι ένας σημαντικός αντικαρκινικός βοηθός ενάντια στον καρκίνο του προστάτη και γενικά στις παθήσεις του ουροποιητικού.

Όσον αφορά την εξωτερική του καλλυντική χρήση λόγω των βιταμινών που περιέχει είναι ένας αντιγηραντικός σύμμαχος που βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος, βελτιώνει την υφή του δέρματος. Λόγω των αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος. Αποτρέπει την ξηρότητα στο δέρμα και βοηθάει στη μείωση των γραμμών και των ρυτίδων.

Κυνόροδα
Έλαιο Κυνόροδου Παραγωγής μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου