Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Κανέλα, η γλυκόπικρη της παρέας

Μειώνει αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου βοηθώντας συνολικά τους ασθενείς με διαβήτη. Τη δράση της απέδειξε μελέτη σε 60 άντρες και γυναίκες με διαβήτη τύπου 2, οι οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Diabetes Care. Μεταξύ των ασθενών, μόνο όσοι έπαιρναν τακτικά εκχύλισμα κανέλας είδαν μείωση όχι μόνο στα επίπεδα γλυκόζης, αλλά και της κακής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα. Παράλληλα, βοηθά στη δυσπεψία, στην υπέρταση, στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, στους πονοκεφάλους, στις κράμπες, στους πόνους της περιόδου και του στόμαχου ενώ έχει θετική επίδραση στο έλκος του στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου.

Πότε να την αποφεύγετε
Χρησιμοποιείστε με προσοχή το αιθέριο έλαιο, γιατί μπορεί να προκαλέσει δερματικό ερεθισμό. Ζητήστε πριν από τη λήψη της τη συμβουλή γιατρού.

Η συμβουλή των ειδικών
Για να επωφελειθείτε από το μπαχαρικό, τρίψτε ένα ξυλαράκι στο φαγητό ή τα ροφήματα σας. Για το κρυολόγημα (έχει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες), βάλτε ένα ξυλάκι κανέλας σε γάλα που βράζει για 3-4 λεπτά. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και άλλο ένα τριμμένη σοκολάτα και πιείτε το πριν ξαπλώσετε για ύπνο.

Φυσικές συνταγές
Αντιβακτηριδιακή μάσκα κατά της ακμής με λάδι κανέλας, άργιλο και tea tree

4 σταγόνες λάδι κανέλας
1 κουταλιά φρέσκο γιαούρτι
1 κουταλάκι φυσικό άργιλο σκόνη
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο tee tree (προαιρετικά)

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο αποφεύγωντας την περιοχή των ματιών. Αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά. ξεπλένουμε με άφθονο δροσερό νερό. Οι αντιβατηριαδιακές ιδιότητές της κανέλας σε συνδυασμό με το γιαούρτι και το στυπτικό άργιλο βοηθούν πάρα μα πάρα πολύ στην καταπολέμηση της ακμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου