Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Λούφα, Το φυτικό Σφουγγάρι

Η λούφα πρόκειται για ένα οικολογικό, βιοδιασπώμενο και λειαντικό σφουγγάρι με εξαιρετικές ιδιότητες για προσωπική σωματική κυρίως χρήση. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ένα κολοκυνθοειδές μιας ομάδας φυτών, όπου συμπεριλαμβάνονται οι κολοκύθες, νεροκολοκύθες, και τα αγγούρια.
Το φυτό λούφα περνάει από διάφορες τεχνικές καλλιέργειες και διαδικασίες παρόμοιες με αυτές της αγγουριάς για να φτάσει στη μορφή που μπορούμε να το αγοράσουμε εμείς από σουπερμάρκετ/φαρμακείο ή από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Τι ιδιότητες έχει;
Είναι απολεπιστικό καθώς αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται υπεραιμία και το δέρμα προετοιμάζεται να δεχτεί και να απορροφήσει στο μέγιστο βαθμό το οποιοδήποτε προϊόν.
Έχει ευεργετικές ιδιότητες καθώς αφαιρεί τη λιπαρότητα του δέρματος, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, λόγω της υπεραιμίας που δημιουργεί και αφήνει το δέρμα καθαρό και μαλακό.
Μπορεί, επίσης να βοηθήσει σε σημεία όπου υπάρχει ακμή (π.χ πλάτη) λειτουργώντας απολεπιστικά αλλά και στο πρόσωπο με πολύ ήπιες και μαλακές κινήσεις. Τέλος, η λούφα είναι το καλύτερο σφουγγάρι όσον αφορά σε θέμα υγιεινής, αφού δεν συγκεντρώνει μύκητες (αν δεν έχει ύφασμα).
Είναι καιρός, λοιπόν, να δοκιμάσουμε αυτό το αγνό σφουγγάρι που είναι τόσο φιλικό για την επιδερμίδα μας και ειδικά όταν ξέρουμε πως μας το προσφέρει η φύση. (πηγή: donna.gr)
Τα σαπουνάκια του Ορεινού ΒιόΚηπου με Λούφα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου