Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΔΙΠΛΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΠΛΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Γιορτάζουμε το καλοκαιράκι και τα νέα μας ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ προϊόντα με έναν Super διαγωνισμό, δίνοντας τη δυνατότητα να τα δοκιμάσετε και εσείς...
ΤΡΕΙΣ διαδικτυακοί μας φίλοι θα κερδίσουν τα προϊόντα μας.
και
ΤΡΕΙΣ πελάτες οι οποίοι θα κάνουν αγορές, ανεξαρτήτου ποσού, στο διάστημα 14-6-2016 μέχρι 10-7-2016 θα συμμετέχουν σε μία ξεχωριστή λίστα.

Δηλαδή ΣΥΝΟΛΟ ΤΥΧΕΡΩΝ: 6

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Μαύρο κύμινο... Το λάδι των Φαραώ


Οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν για θεραπευτικούς σκοπούς. Οι γιατροί του Τουταγχαμών αντιμετώπιζαν μ' αυτό τον βήχα, ενώ η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε το λάδι του στο μπάνιο της. Ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε στην ιατρική του για την καλή φυσική και πνευματική κατάσταση. Οι Ιουδαίοι καρύκευαν και καρυκεύουν μέχρι σήμερα το ψωμί τους, ενώ ο Μωάμεθ είπε ότι το μαύρο κύμινο θεραπεύει όλες τις ασθένειες, εκτός από το θάνατο.
Το Μαύρο Κύμινο ή Αιγυπτιακό Κύμινο (Nigella Sativa) είναι ετήσιο φυτό της οικογένειας Ranunculaceae και η προέλευση του είναι από την Νοτιοδυτική Ασία. Σήμερα καλλιεργείται κυρίως στην Ινδία, Αίγυπτο και Τουρκία. Φτάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, έχει πτεροειδή φύλλα και λευκογάλανα άνθη. Οι σπόροι του περιέχουν γλυκοξίδια, λινολεϊκά οξέα και ελαϊκά οξέα. Παρ' όλο που το φυτό έχει αυτή την ονομασία δεν έχει καμία σχέση με το κύμινο ή το αγριοκύμινο.

v     Περιέχει τις βιταμίνες A, Β1, B2, Β3, C καθώς  και  ασβέστιο, κάλιο, σίδερο, μαγνήσιο, σελήνιο, χαλκό, φώσφορο και τα  λιπαρά οξέα Ω 6-9.
v     Έχει πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
v     Χρησιμοποιείται σε αντιγηραντικά προϊόντα αφού θρέφει και αναγεννά την επιδερμίδα.
v     Ενισχύει και δυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής.
v     Προάγει την επούλωση τραυμάτων.
v     Δρα κατά των δερματικών παθήσεων όπως της ακμής, ψωρίασης και μυκητίασης.
v     Τέλος χρησιμοποιείται σε προϊόντα κατά της  οσφυαλγίας, της αρθρίτιδας, των ρευματισμών και των μυϊκών πόνων.
v     Κατάλληλο  για την πολύ ευαίσθητη και ερεθισμένη επιδερμίδα.

Το φυτικό έλαιο μαύρου κύμινου είναι ένα από τα καινούργια μαργαριτάρια στα καλλυντικά και στην υγεία. Τονώνει, αναγεννά και θρέφει την επιδερμίδα και τα μαλλιά καθιστώντας το απαραίτητο για τη φροντίδα ευαίσθητης, ερεθισμένης επιδερμίδας αλλά για πολλά προβλήματα της τρίχας (πιτυρίδα, τριχόπτωση…).
Το πρότυπο φυτικού ελαίου πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιείται το ίδιο καλά  σε μασάζ, σε σαλάτες ή και καθαρό από το στόμα (εκατομμύρια βορειοαμερικάνοι τρώνε κάθε πρωί τελετουργικά 1 κουταλιά του γλυκού έλαιο μαύρο κύμινο)

ΚΡΕΜΑ ΝΥΧΤΟΣ 
Μαύρο Κύμινο, Κουμκουάτ (πλούσιο σε βιταμίνη C) και Υαλουρονικό





Φυσική Αντιηλιακή Προστασία: έλαιο Ιπποφαές

Μερικές από τις δραστικές ενώσεις του ιπποφαούς είναι και οι εξής: βιταμίνη C, άλφα-τοκοφερόλη, μεγάλη ποσότητα καροτενοειδών και βιταμίνη Ε, μεταλλικά στοιχεία (Κ, Na, Mg, Ca, Fe, Ζη, Se), μονοσακχαρίτες σάκχαρα, οργανικά οξέα, ελεύθερα αμινοξέα, πτητικές ενώσεις, διάφορα φλαβονοειδή (κερκετίνη, μυρικετίνη), λιπαρά οξέα, τριακυλογλυκερόλη, φυτοστερόλες, ζεαξανθίνη κτλ.

Λόγω αυτών των ενώσεων που περιέχει, οι ευεργετικές δράσεις του έχουν ως εξής:: αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδης, αντιμικροβιακή, αντικαρκινική, ηπατο-προστατευτική, και ανοσο-ρυθμιστική. Το ιπποφαές χρησιμοποιείται ως αντι-καρδιαγγειακό φάρμακο.   Επίσης συμβάλλει στην προστασία του μυελού των οστών από βλάβες που οφείλονται στην ακτινοβολία, καθώς επίσης βοηθά τα κύτταρα του μυελού των οστών να ανακάμψουν ταχύτερα. 

Ακόμα…οι καρποί του αναστέλλουν την ανάπτυξη των Gram-αρνητικών βακτηρίων, δρα προληπτικά και θεραπευτικά στα γαστρικά έλκη, είναι αποτελεσματικό στην ατοπική δερματίτιδα,  μπορεί επίσης να είναι ένα χρήσιμο μέσο για πρόληψη και θεραπεία ασθενειών του ήπατος,
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ (σε πειράματα που έγιναν, προκάλεσε μια ισχυρή συμπύκνωση της χρωματίνης), ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ DNA.

 Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει το σώμα μας από το κάπνισμα ώστε να ενισχυθεί η ψυχική και σωματική απόδοση, βελτιώνει την υγεία του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών. Επιπλέον, είναι ιδανικό για πόνους στις αρθρώσεις, κατάθλιψη, υπέρταση, τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών, υπερπλασία του προστάτη, παθήσεις στο συκώτι, για την νόσο του Crohn και προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος. 
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣ.
Πηγή:/www.avramoglou.gr/


Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Ελίχρυσος, ο Αμάραντος των βουνών

Για ιδέστε τον αμάραντο
σε τι γκρεμό φυτρώνει,
φυτρώνει μεσ' τα δύσβατα,
στις πέτρες, τα λιθάρια,
ποτέ του δεν ποτίζεται
και δεν κορφολογιέται.
Το τρών τα 'λάφια και αρρωστούν,
τ' αγρίμια και ημερεύουν.

H Δημοτική μας παράδοση, σοφή όπως πάντα, τραγούδησε με τους παραπάνω στίχους, το σπουδαίο αυτό λουλούδι.

Το αιθέριο έλαιο του ελίχρυσου αποστάζεται από τις ανθισμένες κορυφές του. Τα ανθάκια του είναι μικρά κίτρινα και ο βλαστός του λεπτός σαν χάρτινος. Ευωδιάζει όπως το μέλι και διατηρείται δίχως πότισμα πολύ καιρό και αφού κοπεί. Το όνομα του, ελίχρυσος προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ήλιος και χρυσός, επειδή τα ανθάκια του μοιάζουν με μικρούς χρυσούς ήλιους. Αγαπά τα αμμώδη εδάφη και έχει περιεκτικότητα σε πυρίτιο. Aνήκει στην οικογένεια asteraceae. Η εισπνοή του αιθερίου ελαίου δίνει την ταυτόχρονη αίσθηση του καθαρισμού και της ζωντάνιας.

Είναι από τα πολυτιμότερα και ακριβότερα αιθέρια έλαια με περιεκτικότητα 40-50% σε εστέρες, 30% σε σεσκιτερπένια και πάνω από 10% δικετόνες. O ελίχρυσος θεωρείται η άρνικα της αρωματοθεραπείας.
Η κύρια δράση του είναι αντιφλεγμονώδης και ηρεμιστική λόγω της παρουσίας 40% εστέρων με αντισπασμωδική και καταπραϋντική- αναλγητική δράση και επίσης ανανεωτική της κυτταρικής λειτουργίας λόγω της παρουσίας των δικετονών (τις οποίες βρίσκουμε μόνο στον ελίχρυσο).

Το αιθέριο έλαιο του ελίχρυσου είναι θαυματουργό και απόλυτα απαλό. Βάζοντας μία σταγόνα του πάνω σε μία ματωμένη πληγή, αυτή αποστειρώνεται, επιταχύνεται η επούλωση της και σταματά ταυτόχρονα ο πόνος. Αν εφαρμοστεί αδιάλυτο πάνω σε μώλωπες, βοηθά στην επαναπορρόφηση του αίματος μέσα στους ιστούς, απομακρύνοντας και τον πόνο.
Η ανανεωτική του ιδιότητα πάνω στα κύτταρα το κάνει ανεκτίμητο σύμμαχο κατά της γήρανσης του δέρματος. Βοηθά επίσης σε περιπτώσεις ακμής, εκζέματος, δερματικών ερεθισμών, (ευρυαγγεία) ουλών και εγκαυμάτων. Μπορεί να διαλύσει ακόμη και παλιά αιματώματα. Σε περιπτώσεις φλεβίτιδας βοηθά μαζί με το αιθέριο έλαιο του κυπαρισσιού.
Ως αντιφλεγμονώδες είναι άριστο σε αρθρίτιδες και ρευματοειδή αρθρίτιδα (μαζί με αιθέριο έλαιο γωλθερίας, μαύρου έλατου και αχιλλαίας).
Το hydrosol του ελίχρυσου σε περιπτώσεις ουλίτιδας και υποχωρούντων ούλων μπορεί να βοηθήσει ως στοματικό διάλυμα για χρονική διάρκεια έξι μηνών.
Εσωτερική χρήση hydrosol ελίχρυσου και Greenland moss (Labrador tea) διαλυμένο σε 1,1/2 λίτρο νερό σε αναλογία 2:1 (κουτ. σούπας) καθημερινά για τρείς εβδομάδες, βοηθά σημαντικά στην αποσυμφόρηση και αναγέννηση του ήπατος.



Βιβλιογραφία:
Advanced aromatherapy by K. Schnaubelt
The healing intelligence of essential oils by K. Schnaubelt
Aromatherapy for health professionals by S.Price
Hydrosols by S.Catty
Portraits in oils by F. Mailhebiau.
Τhe fragrant mind V. Worwood